Tagtik

Verdient u weldra 500 euro netto meer dankzij Gwendolyn Rutten?

"Laat iedereen per maand 500 euro netto onbelast bijverdienen", dat is het aantrekkelijke plan van Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten. Je krijgt dat geld echter niet zomaar. "Het gaat om extra bijverdiensten, om occasioneel werk of iets wat je extra voor een ander wil doen. Vandaag wordt dit zwaar belast. Daarom gebeurt het nu ofwel niet, ofwel in het zwart. Dat kan wit en beter", zegt de Vlaamse politica ambitieus.

'Wie wil werken, moet beloond en niet gestraft worden' dat is het principe dat achter het plan van Rutten schuilt. Zo wil ze flexijobs toegankelijker en vooral financieel aantrekkelijker maken. "Open VLD wil nog verder gaan en wie werkt of gewerkt heeft onbelast tot 500 euro netto per maand laten bijverdienen. Wie nu bijverdient, komt snel in een hogere belastingschijf waardoor hij of zij er niets meer aan overhoudt. Dat is ook zo voor gepensioneerden die willen bijverdienen. Dat willen we anders: wie werkt, mag vooruit gaan", zegt ze aan Het Nieuwsblad.

Concreet wil ze mensen belonen die extra willen werken. Zoals leerkrachten die bijles willen geven, buurtbewoners die de sportkantine uitbaten of gepensioneerden die willen klussen. Voor deze mensen wil Rutten een legaal kader ontwikkelen waardoor zwart werk niet meer nodig zal zijn. (Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren