Tagtik

Vertonghen en bondscoach Martinez wisten niet dat interland niet meetelt

De Rode Duivels wonnen maandagavond op weinig overtuigende wijze de vriendschappelijke wedstrijd in eigen huis van Tsjechië. Toch waren alle Belgische spelers het er over eens, "deze wedstrijd ter voorbereiding op de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland van vrijdag, was broodnodig aangezien vele jongens toch even stil gelegen hebben", klonk het unaniem na de gewonnen match.

Verdediger Jan Vertonghen, die zondagvoormiddag nog vele fans met verstomming sloeg door samen met spits Romelu Lukaku plots op te duiken als medewerker aan de drive-in van fastfoodrestaurant McDonald's in Halle, jaagt stiekem op het record van Jan Ceulemans. 'De Caje' verzamelde in zijn carrière als Rode Duivel maar liefst 96 officiële interlands en laat dat nu net het aantal caps zijn dat stilaan in het vizier van Vertonghen komen.

"Telt deze match niet officieel mee? Toch wel hoor", zei bondscoach Roberto Martinez na de wedstrijd voor de camera van Sporza. "Dat is ook de reden dat we ons beperkt hebben tot die 6 wissels", redeneerde Martinez. Vertonghen kon het met een kwinkslag maar matig appreciëren dat de wedstrijd tegen Tsjechië echter niet officieel in de boeken zal komen aangezien de beide bondscoachen pas enkele uren voor de partij besloten om zich te beperken tot slechts zes wissels. Deze beslissing kwam te laat om de wedstrijd nog te laten officialiseren bij de FIFA.

"Ik hoop dat deze match meetelt, anders ga ik iemand bij de bond bij zijn nekval pakken", zei Jan Vertonghen met een lach op zijn gezicht. Vrijdag neemt België het om 20.45 uur voor de kwalificatie van het WK 2018 op tegen Estland. Deze partij telt sowieso mee als officiële interland, waardoor Vertonghens teller op 93 zal komen te staan. (Skwadra by Tagtik/Source: Sporza/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren