Tagtik

Vertrok 14-jarig vermist meisje naar Syrië?

Het Brusselse Parket is sinds vorige week woensdag op zoek naar de 14-jarige Firdaous Bouhaltite Soulaïmane. Op woensdag 24 mei kwam ze immers niet aan op haar school in Ukkel en sindsdien werd er niets meer vernomen van de Brusselse tiener.

Eveneens meldt het Parket dat niet uitgesloten wordt dat het meisje radicaliseerde en naar Syrië zou vertrokken zijn. "Deze hypothese is niet uitgesloten en is een piste die actief onderzocht wordt. Het is vooralsnog niet mogelijk om, op basis van elementen uit het onderzoek, een (nakend) vertrek te bevestigen. Uit de elementen van het onderzoek blijkt wel dat Firdaous nog niet in Syrië geweest is", klinkt het.

Iedereen die informatie kan verschaffen over de onrustwekkende verdwijning van Firdaous wordt nog steeds verzocht contact op te nemen met de federale politie. Tips zijn welkom via het gratis nummer 0800 30300 en via Child Focus op het nummer 116 000. Mailen kan ook via opsporingen@police.belgium.eu (Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Politie)

Ook dit kan u interesseren