Tagtik

Vlaams gezin ervaart: opletten geblazen met Airbnb

De zomervakantie is nog niet begonnen, maar toch is die nu al verpest voor een West-Vlaams gezin. Zij huurden voor 2000 euro een villa voor acht personen met zicht op zee in Mallorca en boekten al hun vliegtuigtickets. Na de betaling verdween de advertentie voor de villa echter van de website: zij werden het slachtoffer van een oplichter via de verhuursite Airbnb. Die had een originele mail van Airbnb gekopieerd en een ander bankrekeningnummer vermeldt.

In Het Nieuwsblad is het gezin niet alleen kwaad op de bedrieger, maar ook op Airbnb zelf: "Ze bevestigen de fraude, maar laten je daarna volledig aan je lot over. We gaan nog klacht neerleggen bij de politie, ook al weet ik dat we juridisch geen poot hebben om op te staan. We zijn ons geld kwijt, en het enige wat we nog kunnen doen, is anderen waarschuwen voor deze malafide praktijken."

Airbnb geeft de raad om altijd op het platform van de organisatie te blijven om alles te regelen. De familie probeert nu nog een ander verblijf te vinden op Mallorca.

(Fausto by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren