Tagtik

Vlaming ontsnapt aan doodstraf in Thailand

Kevin Maes, een 31-jarige Vlaming uit Hove die in Thailand de doodstraf riskeerde voor de dood van de vriend van zijn ex-vriendin, is ervanaf gekomen met een celstraf van vier jaar waarvan een jaar met uitstel. De man is opgelucht met de mildere straf, maar zegt toch gemengde gevoelens te hebben bij wat hij in GvA een "politieke uitspraak" noemt.

Maes was samen met zijn vriendin naar Thailand verhuisd om er een zaak in schoonheidsproducten te starten. De zaken gingen goed, maar het koppel ging uit elkaar. De ex-vriendin kreeg een zoontje met een nieuwe vriend. Toen die zich op een avond agressief gedroeg en haar bedreigde, hield haar vroegere vriend, samen met een andere vriend, de man in bedwang in een houdgreep. Nadat de politie ter plaatse kwam, overleed de agressieveling in de ziekenwagen aan een hartaandoening. De Vlaming en de vriend van hem belandden in de cel.

Na de veroordeling tot vier jaar tekende Maes beroep aan tegen de uitspraak. Hij is nu op borgtocht vrij. (Fausto by Tagtik/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren