Tagtik

'Vluchtelingen versperren snelweg met boomstronken: chauffeur sterft'

Afgelopen nacht vond in de Noord-Franse regio Pas-de-Calais een zwaar verkeersongeval plaats. De oorzaak zou liggen bij vluchtelingen die de autosnelweg blokkeerden om zo vrachtwagens te kunnen tegenhouden en erin te springen in de hoop naar het Verenigd Koninkrijk te kunnen reizen. Bij dat ongeval is de chauffeur van een bestelwagen om het leven gekomen.

"Drie vrachtwagens moesten plots remmen voor een wegversperring. Een bestelwagen met Poolse nummerplaat is daar achteraan op ingereden en in brand gevlogen. De bestuurder van de bestelwagen kon nog niet worden geïdentificeerd", zegt de prefectuur van Guemps in een officiële mededeling.

Volgens verschillende bronnen zouden migranten de A16-snelweg in Guemps versperd hebben door zware boomstronken dwars over de weg te leggen. Hierdoor moest het verkeer vertragen en ontstond een levensgevaarlijke situatie.

De politie pakte inmiddels negen mensen op ter ondervraging. De afgelopen weken doken steeds meer berichten op van wegblokkades in de buurt van Calais. Sinds de ontruiming van het vluchtelingenkamp verblijven er nog een 500-tal vluchtelingen die er alles aan doen om het Verenigd Koninkrijk te bereiken.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren