Tagtik

"Voor wie zamelen we spullen in? Iedereen is dood!"

De Engelse Nadia die net naast de afgebrande Grenfell Tower in Londen opgroeide, heeft in een emotioneel interview aan Press TV UK haar wanhoop onder woorden gebracht. De vrouw trommelde haar ganse familie op om eten, kledij en andere hulpgoederen te verzamelen voor de getroffen families wiens appartement afgebrand is. Maar na drie dagen heeft de vrouw nog steeds geen overlevers ontmoet, voor wie de hulpgoederen zouden kunnen dienen.

Ook klaagt de vrouw over de officiële communicatie : "Ze zeggen dat er 17 mensen dood zijn. Heb je het gebouw gezien? Er zijn meer dan 17 mensen dood! En niemand zegt het! Waar is de rest van de 600 mensen die in het gebouw leefden? Ik woon in de buurt en heb nog geen enkel slachtoffer gezien. Waar zijn de mensen met wie ik ben opgegroeid? Waarom zamelen we kleren en voedsel in? Voor wie doen we dit? Iedereen is dood!", reageert ze emotioneel in een video-interview. Het dodentol werd vrijdag naar 58 gebracht, communiceerden de Britse hulpdiensten.

Het filmpje waarin de buurtbewoonster haar wanhoop uitdrukt, ging al snel viraal en werd inmiddels al bijna vijf miljoen keer gedeeld.

(Skwadra by Tagtik/Source: Press TV UK/Illustration picture: Twitter)

 

Ook dit kan u interesseren