Tagtik

'Vrouw duwt continu reizigers op sporen Brusselse metro'

Woordvoerder Guy Sablon van de MIVB bevestigt de geruchten die al enige tijd op sociale media de ronde doen, er dwaalt in de Brusselse metrostations wel degelijk een verwarde vrouw rond die ermee dreigt om mensen op de sporen te duwen, maar zover kwam het echter nog nooit, benadrukt hij.

"Onze veiligheidsdiensten kennen haar zeer goed, net als de spoorwegpolitie. De vrouw staat aan de rand van het perron, ze zondert zich af en wekt de indruk dat ze hulp nodig heeft. Maar de vrouw, die mentale problemen heeft, weet niet hoe ze moet reageren als iemand haar aanspreekt. Ze reageert dan (verbaal) agressief en als je te dicht bij komt, dreigt ze er inderdaad mee om je op de sporen te duwen", bevestigt de woordvoerder van de MIVB.

Na heel wat klachten begon het verhaal van de vrouw zich op sociale media als een lopend vuurtje te verspreiden. De laatste tijd komen er ook op sociale media steeds meer klachten van reizigers en toeristen die op het openbaar vervoer in Brussel vaak door drugsverslaafden worden aangeklamd en in sommige gevallen zelfs lastig gevallen en bedreigd worden. (Skwadra by Tagtik/Source: social media - Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren