Tagtik

Waarom was Abrini in Manchester?

Mohamed Abrini zit veilig en wel in de cel in Vorst, maar in 2015 maakte 'de man met het hoedje', die mededader is van de aanslag op de luchthaven van Zaventem en meteen hierna de benen nam, een uitstap naar Manchester. Dat schrijft de Franse krant Le Parisien.

Zou terrorist Mohamed Abrini een link hebben met de recente zelfmoordaanslag in de Manchester Arena? Het OCAD, het Belgische orgaan voor de dreigingsanalyse, zegt na een eerste analyse van de nu beschikbare informatie, dat er voorlopig geen link is gevonden. Aan de politie vertelde Abrini dat hij in 2015 een bezoek bracht aan de stad Manchester en het voetbalstadion van Manchester United bezocht, dit omdat hij een grote voetbalfan is.

In de lente van 2016 werden er in een terreuronderzoek vijf mensen in Engeland gearresteerd waarmee Abrini telefonisch contact had. Het is voorlopig dus nog onduidelijk of mensen uit de entourage van Abrini betrokken zijn bij de aanslag in Manchester. (Skwadra by Tagtik/Source: Le Parisien/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren