Tagtik

Waarom zagen we nooit het lijk van Osama Bin Laden?

Waarom heeft Barack Obama altijd geweigerd om de foto's van het lijk van Osama Bin Laden openbaar te maken? Volgens Robert O'Neill, lid van het commando dat de leider van Al Qaida uitschakelde, was het lichaam van Bin Laden te erg toegetakeld om aan het publiek te laten zien: meer dan 100 projectielen hadden het lijk doorboord.

O'Neill geeft zijn versie van de feiten in een boek, 'The Operator', dat op 25 april verschijnt. In dat boek vertelt de ex-Navy Seal die bekendstaat als de schutter van de fatale kogel voor Osama Bin Laden, hoe de operatie in de nacht van 1 op 2 mei 2011 in zijn werk ging. "Bij de eerste kogel spatte zijn schedel uiteen", zo vertelt de ex-militair. "Zijn gezicht was zo toegetakeld dat het bij elkaar moest worden gepuzzeld om te worden gefotografeerd en geïdentificeerd."

De precieze omstandigheden van de dood van Bin Laden blijven wellicht voor altijd onduidelijk: een formeel bewijs van zijn overlijden werd nooit getoond en zijn lijk werd op het vliegdekschip USS Carl Vinson overboord gegooid. (Fausto by Tagtik with LpR/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren