Tagtik

We krijgen smeltende sneeuw!

De afgelopen nachten daalden de temperaturen onder het vriespunt. De komende dagen zien er spijtig genoeg niet echt veel zonniger uit, meldt het KMI. Grillige voorjaarsbuien treffen België in de loop van volgende week.

Zaterdag begint zwaarbewolkt met regen, later op de dag wordt het droger, maar in de Ardennen is de kans op een ganse dag regen het grootst. De temperaturen schommelen in het binnenland rond de 10 à 12 graden celsius.

Wie zondag aan de start staat van de Antwerp Ten Miles moet zich geen zorgen maken, zondag is een opmerkelijk zonnigere dag dan zaterdag. We krijgen droog weer met afwisselend zon en wolken. De ochtend begint fris met plaatselijk kans op vrieskou, maar vanaf de middag bereiken de temperaturen al vlotjes de 10 tot 14 graden.

Terwijl maandag tegen de avond regen verwacht wordt, brengen dinsdag, woendag en donderdag mogelijk smeltende sneeuw en onweer. Ook overdag dalen de temperaturen opnieuw naar 6 à 10 graden celsius. In de Ardennen is er kans op sneeuwval.  (Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren