Tagtik

West-Europa nog maar eens doelwit van terreur

De zelfmoordaanslag van maandagavond bij een concert van Ariana Grande in Manchester is de volgende in een lange rij van terreurdaden die West-Europa in de voorbije jaren en maanden teistert.

In januari 2015 doodden terroristen 17 mensen in de kantoren van Charlie Hebdo en andere plaatsen in Parijs. De Franse hoofdstad was in november 2015 nogmaals het decor voor bloedige aanslagen aan het Stade de France en de concertzaal Bataclan. 130 mensen lieten daarbij het leven.

Enkele maanden later, op 22 maart 2016, is Brussel aan de beurt, met bommen in de luchthaven van Zaventem en het metrostation Maalbeek. Er vallen 32 dodelijke slachtoffers. In juli rijdt een terrorist met een vrachtwagen in op de menigte die in Nice de nationale feestdag van Frankrijk vieren. Hierbij vallen 86 doden.

Dezelfde werkwijze wordt door een terrorist gebruikt in december 2016: hij rijdt in op een kerstmarkt in Berlijn. 12 mensen overleven de aanslag niet. Ook op 22 maart in Londen en op 7 april van dit jaar in Stockholm vallen slachtoffers als terroristen met een auto en een vrachtwagen op voetgangers inrijden.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren