Tagtik

Wie schoot zeldzame witte wolf neer?

De directeur van het Yellowstone National Park in de VS looft een beloning van 5.000 dollar uit voor wie hem een gouden tip kan geven. Een maand geleden vonden wandelaars namelijk in het park een witte wolf die duidelijk zwaargewond was. Het fiere dier zag zoveel af dat dierenartsen het moesten laten inslapen.

Uit de autopsie bleek dat de vrouwelijke wolf neergschoten werd. Dat is ten strengste verboden in het Yellowstone National Park. De witte wolf was uiterst zeldzaam door haar kleur en zorgde de afgelopen negen jaar voor maar liefst twintig jongen samen met een alfamannetje.

"We nemen dit voorval heel ernstig. Vandaar dat we een beloning geven voor de informatie die kan leiden tot de arrestatie en veroordeling van de schuldige", zegt Dan Wenk, de directeur van het Yellowstone National Park, waar de 12-jarige zeldzame witte wolf doodgeschoten werd. (Skwadra by Tagtik/Source: The New York Times/Illustration picture: Twitter)

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="nl"><p lang="en" dir="ltr">Rare White Wolf Killed in Yellowstone Park Was Shot Illegally <a href="https://twitter.com/hashtag/Wolves?src=hash">#Wolves</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/NationalParksMonumentsandSeashores?src=hash">#NationalParksMonumentsandSeashores</a> <a href="https://t.co/jI9O1ejKPZ">pic.twitter.com/jI9O1ejKPZ</a></p>&mdash; Jochem Bligh (@nppecpocnlza1) <a href="https://twitter.com/nppecpocnlza1/status/863127453211934720">12 mei 2017</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Ook dit kan u interesseren