Tagtik

Wild beest teistert Engels dorp

Sommigen beweren dat het twee honden zijn, anderen zien een beer of een paard verschijnen, maar de meeste mensen zijn het, net zoals de familie die het wilde beest op foto vastlegde, eens dat het om een panterachtige gaat.

Een Engelse familie genoot van een zorgeloze picknick in de Quantock Hills, op het platteland in het Engelse Somerset. De moeder van het gezin maakte wat foto's om dit mooie moment vast te leggen ... toen plots een groot wild beest niet ver van hen vandaan aan een andere picknicktafel passeerde. De 32-jarige dame vertelt aan Mirror hoe de pels van het dier blonk in de zon toen het grote beest voor haar en haar 14-jarige dochter passeerde in het hoge gras. De moeder verstijfde van de schrik, maar richtte in een reflex haar camera op het dier waardoor ze een filmpje en wat foto's van het wilde beest heeft kunnen maken.

Wanneer ze naast haar camera het dier wou aanschouwen, vluchtte het beest met de brede kop, lange staart en gespierde poten weg. Ze kon haar ogen niet geloven toen ze haar foto's bekeek. Wat een rustige picknick met haar gezin op het Engelse platteland moest worden, ontaardde in een verrassende kennismaking met een reusachtige katachtige, die in het wild nooit zou voorkomen in Engeland.

"Ik denk dat het een soort panter is, een grote kat. Toen ik de foto's toonde aan m'n familie zeiden ze ook dat ze denken dat het een panterachtige is", vertelt de 32-jarige Engelse aan Mirror. Om uitsluitsel te krijgen stuurde ze haar foto naar  BeastWatch UK group, een non-profitorganisatie die zich focust op exotische dieren in het wild.  BeastWatch UK group concludeerde uit de iets te wazige foto's dat het meer dan waarschijnlijk om een panter of een jaguar gaat, die op het Engelse platteland is terecht gekomen. (Skwadra by Tagtik/Source: Mirror/Illustration picture: Pixabay and Twitter)

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="nl"><p lang="en" dir="ltr">BEAST OF SOMERSET? Mum and daughter stunned as &#39;huge cat&#39; prowls in Quantock Hills <a href="https://t.co/SuYCSWbc7F">https://t.co/SuYCSWbc7F</a> <a href="https://t.co/LVLjFtBhI8">pic.twitter.com/LVLjFtBhI8</a></p>&mdash; 5fingers (@5fingers1) <a href="https://twitter.com/5fingers1/status/853567451501481985">16 april 2017</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Ook dit kan u interesseren