Tagtik

'Witsel-transfers' zullen veel moeilijker worden

Om te vermijden dat nog meer Chinese clubs buitenlandse topvoetballers voor miljoenen verleiden tot een transfer naar China, wil de Chinese overheid nieuwe beperkingen opleggen.

"De maatregelen hebben als doel om het behalen van resultaten op korte termijn te ontmoedigen, het vermijden van elkaar blind te beconcurreren, buitenlandse spelers voor hoge bedragen aan te trekken en acties te ondernemen die de prijzen doen stijgen", communiceert de Chinese voetbalbond in een persbericht op woensdag.

Om het Chinese voetbal een boost te geven, in plaats van al het Chinese geld aan buitenlandse spelers te spenderen, zullen deficitaire clubs die een bepaald bedrag spenderen aan een nieuwe speler, eenzelfde som moeten overmaken aan een regeringsfonds dat bestemd is voor de opleiding van jonge Chinese voetballers en de promotie van voetbal in China. Ook zullen vanaf 2018 alle Chinese clubs evenveel Chinese U23-spelers moeten opstellen als buitenlanders. Door deze maatregelen worden de Chinese clubs ontmoedigd om buitenlande topvoetballers, zoals Axel Witsel die actief is bij de Chinese eersteklasser  Tianjin Quanjian FC, naar China te halen. (Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren