Tagtik

Zoon bin Laden roept op tot terreur tegen het Westen

Een van de zonen van Osama Bin Laden, Hamza (28), heeft in een videoboodschap opgeroepen dat moslimextremisten nieuwe aanslagen moeten plegen tegen het Westen. Hij legt er zich niet bij neer dat Amerikaanse soldaten zijn vader vermoord hebben en wil dus wraak nemen. 

De videboodschap stond eerst op YouTube, maar werd later terug verwijderd. In de tien minuten durende video roept hij op om de vijand op zijn gevoeligste plaats te raken. Volgens Hamza Bin Laden moet iedereen die een martelaarsdood wil sterven een aanslag plegen. "Wees perfectionistisch in de keuze van je vijand, zodat de schade achteraf zo groot mogelijk is."

De zoon van bin Laden staat sinds enkele maanden op de terroristische zwarte lijst van de Verenigde Staten. Langzaam maar zeker ziet Hamza zichzelf als de nieuwe leider van Al Qaida. Door hem op de zwarte lijst te plaatsen worden alle bezittingen geblokkeerd waarin Hamza's belangen zitten en die onder wetgeving van de VS vallen. Amerikaanse burgers mogen ook geen enkele vorm van handel drijven met Hamza. Ze willen hiermee voorkomen dat hij financiële steun krijgt vanuit het land. (Skwadra by Tagtik/Source: Corriere della Sera/Illustration Picture: 

Ook dit kan u interesseren