Tagtik

Dit is de ware obsessie van Poetin

Poetin zal de vredesbesprekingen opgeven en de Oekraïense staat proberen te vernietigen. Dat meldt het onafhankelijke mediakanaal Poyasnitelnaya Zapiska, dat bronnen dicht bij het Kremlin citeert.


"Leden van de Russische elite die de vredesbesprekingen steunen, zijn nu in de minderheid”, aldus een door het Westen gesanctioneerde functionaris.


Als het Westen Oekraïne de toestemming geeft om westerse raketten te gebruiken om binnen Rusland toe te slaan, zoals Kiev vraagt, is het vooruitzicht op vredesbesprekingen voor de nabije toekomst "volledig" uitgesloten, aldus een andere functionaris die regelmatig ontmoetingen heeft met president Poetin.


"Dit is allemaal te ver gegaan. Ik denk niet dat er een vredesproces komt. Niets zal stoppen totdat Oekraïne instort”, zei de directeur van een groot staatsbedrijf die in contact staat met Poetin. Volgens de dicht bij het Kremlin geciteerde bronnen zou Vladimir Poetin het door Oekraïne bezette gebied in de Koersk-regio niet ruilen voor door Rusland bezet land in Oost-Oekraïne.


De mediabronnen zeiden dat deze zomer werd gehoopt dat de oorlog binnen zes maanden tot een jaar zou kunnen eindigen, dankzij factoren zoals de verzachting van de retoriek van Kiev en de grote uitwisseling van gevangenen tussen Rusland en het Westen.


Volgens Poyasnitelnaya Zapiska waren de Russische en Oekraïense legers ook dicht bij een deëscalatieakkoord dat een wederzijdse beperking van aanvallen op energiefaciliteiten omvatte, en waren ze van plan om het akkoord op 22 en 23 augustus in Qatar te ondertekenen.

(HL with AmBar/Source: The Moscow Times/Poyasnitelnaya Zapiska/Photo: DPA/Kremlin Pool)

Ook dit kan u interesseren