Tagtik

Komen er verstrengingen op volgend Overlegcomité?

11 July 2021 12:02 Het Overlegcomité zit op vrijdag 16 juli opnieuw samen om het verdere verloop van de versoepelingen rond het coronavirus te bespreken. Of komen er door de stijgende cijfers opnieuw verstrengingen? Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) sluit niets uit. Dat zegt ze in een speciale editie van Villa Politica. 

Jongeren gooien met flesjes naar politie in Knokke

11 July 2021 11:55 Afgelopen nacht heeft de politie van Knokke-Heist opnieuw moeten optreden tegen jongeren. Op het Alfred Verweeplein in Knokke waren een groot aantal tieners samengekomen die zich niet hielden aan de coronamaatregelen. Er waren weer veel Nederlands aanwezig, maar uiteindelijk kreeg de politie het aan de stok met twee Vlaamse jongemannen.

Nederlandse moslimschool wil homo's weigeren

11 July 2021 09:47 In het Nederlandse Haarlem open binnenkort een nieuwe islamitische middelbare school die homoseksuele leerlingen wil weigeren. "De islam keurt homoseksualiteit af.", klinkt het. Ook zullen meisjes en jongens er gescheiden worden van elkaar. 

"Vaccinatiegraad wordt échte sleutel tot de vrijheid"

11 July 2021 08:51 Op de Vlaamse feestdag pakken de ministers van de Vlaamse regering maar wat graag uit met de schitterende vaccinatiecijfers. Zo ook minister-president Jan Jambon (N-VA). Volgens hem zijn tegen het eind van juli al 80 procent van de volwassen Vlamingen gevaccineerd. 

Zondag blijft het overwegend droog

10 July 2021 18:30 Zondag start met veel ochtendgrijs met op een beperkt aantal plaatsen opklaringen. Geleidelijk breekt de bewolking en evolueren we naar een mix van zon en stapelwolken, waarbij het met momenten zwaarbewolkt is.